Перейти до основного вмісту

Засідання творчої групи

27 грудня 2017 року відбулось чергове засідання творчої групи вчителів початкових класів з проблеми «Формування ключових  і предметних компетентностей учнів початкової школи засобами ІКТ». 
План роботи
1. Опрацювання фахової літератури з проблеми використання ІКТ.
2. Презентація власного досвіду «Використання ІКТ на уроках у початковій школі як засобу підвищення якості навчальних досягнень учнів».
3. Укладання теки на допомогу вчителям «Мультимедійні презентації на уроках у початкових класах».
Керівник творчої групи ознайомила із результатами анкетування учасників щодо використання ІКТ в професійній діяльності.  Аналіз показав, що вчителі систематично використовують ІКТ в педагогічній діяльності, удосконалюють форми та методи роботи з використанням ІКТ, беруть участь в освітніх вебінарах та розміщують власні матеріали на освітніх сайтах.
Дерземанова Н.П. та Кузнєцова І.О. проаналізували методичну літературу, у якій подано теоретичне обґрунтування застосування комп’ютерних технологій в освіті, описано систему роботу науковців та вчителів з означеної проблеми.
Станкевич Л.В. та Корміч Я.А. поділились власним досвідом застосування інформаційно-комунікаційних засобів у навчальній та позакласній роботі, вказали на необхідність дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час використання комп’ютерних засобів. 
Систематично вчителі початкових класів на уроках використовують як готові, так і власно створені мультимедійні презентації. З деякими із них можна ознайомитись на блозі.
Керівник творчої групи 
Шумейко Ю.М.

Коментарі